latinica  ћирилица
29/12/2015 |  08:09 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Пријеми поводом поводом Дана и крсне славе Републике Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је добру сарадњу институција Српске са вјерским заједницама у Републици Српској и опредјељење да и у годинама које долазе та сарадња буде унапређивана.
Пријем за представнике вјерских заједница - Фото: СРНА
Пријем за представнике вјерских заједницаФото: СРНА

На пријему који је поводом 9. јануара - Дана Републике и крсне славе Републике Српске Светог првомученика и архиђакона Стефана уприличио за представнике вјерских заједница у Републици Српској, Додик је упознао представнике вјерских заједница са неким од најважнијих питања у Републици Српској.

Састанку су присуствовали епископ бањалучки Јефрем, епископ захумско-херцеговачки Григорије, епископ зворничко-тузлански Хризостом и епископ бихаћко петровачки Атанасије.

Пријему су присуствовали и помоћни бискуп бањалучки Марко Семрен, предсједник Јеврејског културног центра у Бањалуци Арие Ливне и директор Секретаријата за вјере Драган Давидовић.

Пријему нису присуствовали представници Исламске заједнице, иако су били позвани.

Предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, приредиће у Бањалуци новогодишњи пријем за представнике медијских кућа.

Пријем ће бити одржан у згради Административног центра Владе Републике Српске, са почетком у 15 часова 30 минута, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.