latinica  ћирилица
30/01/2016 |  14:18 | Аутор: Б92

Завршио у затвору зато што је ћерку казнио одузимањем телефона

Једна од класичних техника васпитавања је да родитељ непослушном дјетету одузме привилегију, како би научило лекцију. Међутим, један отац био је тај који је кажњен након што је 12-годишњој ћерки одузео телефон.
Мобилна телефонија - Фото: РТРС
Мобилна телефонијаФото: РТРС

Роналд Џексон из Тексаса био је у затвору зато што је ћерки одузео телефон када је сазнао да је слала "непристојне поруке".

- Понашао сам се као родитељ. Када дијете уради нешто погрешно, учите га исправним стварима. Кажете му гдје је погријешило и казните га како би запамтило да то не треба да понавља- рекао је он за телевизију Си-Би-Ес.

Међутим, недуго након што је ћерки одузео телефон, стигла је полиција и Џексон је оптужен за крађу. Ухапшен је и провео је неко вријеме у затвору, прије него што је платио кауцију од 1.500 долара.

Прошле недјеље је његов случај коначно доспио пред суд, а свједочио је пред судијом и својом ћерком која сада има 15 година. Судија је установио да нема довољно доказа да је починио кривично дјело и проглашен је невиним, али да је којим случајем донио другачију одлуку, Џексон би провео шест мјесеци у затвору и морао би да плати казну од око 2.000 долара.

Мишел Степ, мајка тинејџерке која више није у вези са Џексоном, изјавила је да је "разочарана пресудом".

- Не можете одузети нечију имовину, без обзира на то да ли сте родитељ, или не - рекла је она.

Степ је изјавила да је она стварни власник телефона, пошто га је купила својим новцем и за њега плаћа рачуне.