latinica  ћирилица
02/02/2016 |  09:59 ⇒ 10:01 | Аутор: Агенције

Бил Гејтс: Био сам испод просјека у прилажењу дјевојкама

Оснивач Мицрософта нема обичај да експериментише с музиком.
Бил Гејтс - Фото: ТАНЈУГ
Бил ГејтсФото: ТАНЈУГ

Слуша само “провјерене“ ствари и признаје да је његова колекција компакт дискова нешто што би понио са собом на пусто острво.

Бил Гејтс је један од најбогатијих људи на свијету са више од 87,4 милијарди долара у власништву. Гостујући на ББЦ, 60-годишњак је говорио о свом животу и открио да би у случају да се нађе на пустом острву, уз себе желио да има много ДВД-ева са најбољим свјетским предавањима.

Када је ријеч о музици, први избор била би му пјесма “Under Pressure“ групе Queen и Дејвида Боувија, док од млађих цијени Еда Ширана, нарочито његову песму “Sing“.

Гејтс воли и “Оне“ У2, “Blue Skies" Вилија Нелсона и “My Shot“ из мјузикла Хамилтон.

Говорећи о свом дјетињству, најбогатији човјек признао је да није био послушан дјечак.

“Рано сам почео да преиспитујем логику у строгим правилима, па је увијек било напетости кад се побуним против нечега“, рекао је он.

О првом сусрету са једним од оснивача компаније Мицрософра Полом Аленом рекао је: “Пол је са мном радио на компјутерском заказивању. На његову жалост, он је двије године старији од мене и већ је тад био на колеџу. Тако сам ја био тај који је од свега тога имао користи, нарочито зато што су све фине девојке седјеле близу мене. Није да сам могао с њима да разговарам, али су биле ту. Мислим да сам био нарочито неспособан да се упустим у разговор с дјевојкама. Када сам отишао на Харвард, био сам мало друштвенији, али ипак испод просјека када је ријеч о прилажењу дјевојкама“, испричао је Гејтс.