latinica  ћирилица
06/02/2016 |  19:20 | Аутор: РТС

Претрчао маратон вукући аутомобил (ФОТО)

Маратон је једна од најтежих спортских дисциплина, а Рос Еџли одлучио је да је учини још тежом вукући аутомобил од 1,4 тоне.
Рос Еџли (Фото: Ross Edgley) -
Рос Еџли (Фото: Ross Edgley)

Читавих 42 километра и 196 метара прешао је трчећи скоро пун дан. Треба напоменути и да је добар дио пута прешао по киши и мраку, често у потпуној агонији. Било му је потребно 19 сати 36 минута и 43 секунде да пређе читаво растојање.

Рос послије пређених 16 километара рекао је да су му ноге потпуно уморне (Фото: Ross Edgley)

Рос ово назива „Најјачим свјетским маратоном“, а разлог због ког је трчао био је да привуче донације и средства за четири хуманитарне организације које су помогле њему блиским људима дијагностикованим тешким обољењима.

Међутим, спремање за читав подухват изискивало је, буквално, крв, зној и сузе.

Рос Еџли пред крај маратона (Фото: Ross Edgley)

Као бивши међународни атлета, пливач и ватерполиста, Рос је знао да је за његов успијех круцијално да до савршенства припреми своје тијело, што исхраном што вјежбањем.

Британац је тренирао 14 сати дневно, а замолио је бивше стронгмене Џефа Кејпса и Ендија Болтона и атлету Линфорда Кристија да му буду тренери.

Рос Еџли - статистика (Фото: Ross Edgley)

Осим напорних вјежби, Рос је у себе дневно убацивао 6.000 калорија, уносећи у себе, осим доста протеина, и велике количине масти, јер је морао да спреми довољно горива које ће његово тијело да потроши током 42 километра дугачког подухвата.