latinica  ћирилица
12/02/2016 |  19:17 ⇒ 19:18 | Аутор: Б92

Аргентина: Сви би на Фестивал ванземаљаца (ВИДЕО)

У Капиљи дел Монте тренутно се одржава годишњи Фестивал ванземаљаца који је толико популаран, да је привукао на хиљаде туриста. Ово насеље у свијету је познато по паранормалним активностима и појавама НЛО-а.
НЛО - Фото: илустрација
НЛОФото: илустрација

На фестивалу се тако могу видети различити костими ванземаљаца, ласери, парада Стар Варс ликова и учествовати у радионицама и бројним другим активностима које маме љубитеље прича о ванземаљцима.

Спектакл је до сада посјетило око 30.000 туриста из САД, Јужне Америке, Њемачке, Јапана и Француске, што је двоструко више у односу на укупан број становника, којих има 16.000.

Габријела Амороси, једна од туристкиња, наводи да је путовала аутобусом више од 18 сати како би видјела Стар Варс шоу. Фестивал јој се прошле године толико допао, да је одлучила да га поново посјети.

Моник Расет, учитељица јоге, наводи да је до сада долазила десет пута из Француске како би посјетила екстратерестријални град ЕРКС, који је закопан испод Капиље дел Монте. Локално становништво сматра да су град изградили ванземаљци како би могли да комуницирају са људима.

Алехандро Барбоса, локални министар туризма, наводи да везе између насеља и НЛО-а трају већ 30 година, откад су на брду уочени масивни отисци стопала који су сагорјели траву.

Становници наводе да су видјели свемирски брод освијетљен флуоресцентним свјетлима, а њихова свједочења су забиљежили стручњаци.