latinica  ћирилица
18/02/2016 |  12:23 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Сауна на точковима хит у Будимпешти (ВИДЕО)

Слика полуголих мушакрца и жена који парадирају и није баш свакодневени призор у Будимпешти . Ријеч је о љубитељима сауне, и то покретне. Изграђена је у задњем дијелу старог комбија, и омогућава клијентима да уживају у љепоти града, и то у здравом, од токсина прочишћеном тијелу.
Покретна сауна у Будимпешти (Фото: valyo.hu) -
Покретна сауна у Будимпешти (Фото: valyo.hu)

У Будимпешти, постоји култура коришћења сауне. Њен власник, Миклош Томор, истиче да је на овај начин желио да промијени свакодневну рутину. Употреба ове сауне, каже, омогућава становницима и туристима поглед на град из другачије перспективе.

Температура у сауни је 90 степени Целзијуса, а у њој се може релаксирати до шест људи. Има пећ на дрва и дио за пресвлачење. За 90 минута боравка потребно је платити 32 евра. За храбре је, на тротоару, постављен и туш са хладном водом.

Корисници сауне кажу да је она изузетно здрава. Кажу, идеална је и за дружење и за опуштање јер уз пиво и разговор уживају у овој несвакидашњој могућности да град виде и из ове перспективе.

Покретна сауна била је постављена на разним локацијама уз обалу Дунава. Међутим, најомиљеније мјесто за клијенте показао се видиковац на брду Гелерт, поред Цитаделе из 19. вијека, коју су подигли Хабсбурговци.


"Свима се највише допада овај видиковац. Поглед је заиста импресиван. Пошто је сауна на точковима, можемо да је станемо гдје год клијенти желе, а то је најчешће овдје . Ми смо срећни што је сауна постала хит, а клијенти су задовољни услугом. Сви нас фотографишу и брзо се одлучују да резервишу термин у сауни", каже Миклош.