latinica  ћирилица
08/03/2016 |  09:34 ⇒ 09:37 | Аутор: Б92

Горила препознала пријатеља након 5 година (ВИДЕО)

Пет година након што су се растали, Дамијан Аспинал ријешио је да посјети свог пријатеља, горилу Квиби. Да ли ће га пронаћи, препознати? Хоће ли га, сад већ одрасла горила, загрлити или напасти? Одговоре на ова питања нико није могао да зна до посљедњег тренутка.
Горила препознала пријатеља након 5 година - Фото: Screenshot/YouTube
Горила препознала пријатеља након 5 годинаФото: Screenshot/YouTube

Квиби је као беба донијет у резерват "Анимал парк" у Енглеској гдје су га неколико година припремали за повратак у дивљину. За то вријеме Дамијан је проводио са њим већину времена. Играли су се, јели заједно и бескрајно вољели.

Послије 5 дивних година дошао је тужан очекивани дан. Квиби је послат у шуме Западне Африке и пријатељство је стављено на пробу.

- Квиби сада има 10 година. Много је већи и јачи, а ја сам препун емоција. Желио сам само да га видим. Плашио сам се да ли ћу га уопште пронаћи, да ли ће ме препознати. Постојала је велика шанса да ме нападне, али морао сам да се увјерим да је добро – прича Дамјан.

Тражили су га данима, а онда пловећи ријеком Дамијан га је позвао на исти начин на који се Квиби одазивао у резервату. Врло брзо појавила се горила познатих очију. Дамијан је изашао на обалу и погледајте шта се догодило....