latinica  ћирилица
09/03/2016 |  15:30 | Аутор: Независне

Седам знакова да вам је тијело пуно токсина

Токсини у наше тијело улазе из разних извора, унутрашњег и вањског онечишћеног зрака, пушења, пестицида, хране која садржи умјетне састојке и других. Често се догоди да токсини не напусте тијело већ да се гомилају у њему.
Њега коже (Фото: rg-cell.com) -
Њега коже (Фото: rg-cell.com)

Да је ваше тијело пуно токсина, можете препознати из идућих седам знакова. Мучи ли вас и само један од ових симптома, он може упућивати на превелику количину токсина, а ако их осјећате више од три можете бити сигурни да вашем тијелу треба детоксикација.

1. Несаница

Накупљање токсина (нарочито накупљање естрогена) уобичајени је узрок несанице. Ако имате проблема са спавањем, то може значити да бисте требали прочистити јетру јер је несаница често повезана с проблемима с јетром. Напици од брокуле, цвјетаче и сличног поврћа помоћи ће у чишћењу јетре.

2. Летаргија

Будите ли се уморни и троми, а осјећај летаргије прати вас кроз цијели дан, свакако бисте требали размислити о детоксикацији. Покушавате ли недостатак енергије надокнадити стимулансима као што су кофеин и таурин само ћете погоршати проблем. Наиме, након краткотрајног осјећаја веће будности, долази до наглог пада тог осјећаја након чега ћете се осјећати још уморније него прије.

3. Главобоље

Хроничне главобоље које се стално враћају могу упозоравати на превелику количину токсина у тијелу. Задржавање токсина један је од највећих узрока тензијских главобоља и мигрена. Треба знати да се током процеса детоксикације главобоље могу погоршати, али након што детоксикација заврши требале би у потпуности нестати или барем бити знатно смањење.

4. Проблеми с кожом

У уклањању токсина из тијела нашем организму помаже и највећи орган, кожа. Уколико главни органи за уклањање токсина не раде како би требали, тада у помоћ ускаче кожа. Да се тијело покушава очистити од токсина можемо препознати по неуобичајеним стањима коже, попут осипа и бубуљица, односно акни. Многи проблеми с кожом указују на то да организам треба чишћење.

5. Жути или бијели језик

Језик је важан показатељ у откривању количине токсина у тијелу. Храна која у себи садржи токсине може пореметити деликатну слуз пробавног система што укључује и језик. Ако је на површини језика видљив бијели или жути слој, готово је сигурно да се пробавни систем бори против токсина.

6. Накупљање масног ткива на трбуху

Токсини које уносимо кроз храну и пиће, али и токсини које удишемо могу поспјешити накупљање масног ткива на трбуху. То се догађа зато јер многи токсини који се задрже у тијелу доспију у абдомен и остану тамо. Могу се уклонити једино детоксикацијом.

7. Осјећај врућине

Један од природних начина на који тијело избацује токсине је знојење. Када је у тијелу превише токсина оно ће се 'прегријати' покушавајући их избацити знојењем због чега константно можете осјећати да вам је вруће чак и онда када је вани хладно.