latinica  ћирилица
28/03/2016 |  20:07 | Аутор: Вечерње новости

Бијели лук односи херпес преко ноћи

Грозницу или херпес изазива херпес симплекс, веома заразан вирус који се лако преноси непосредним контактом са зараженим мјестом. Вирус херпеса нас напада када смо најслабији.
Бијели лук - Фото: Screenshot/YouTube
Бијели лукФото: Screenshot/YouTube

То сте досад сигурно знали, али да ли знате да се ове непријатности, нарочито ако вам се појави више од једне по уснама, изнад усана или у носу, можете ријешити преко ноћи најобичнијим средством које се користи у медицинске сврхе скоро 5.000 година – бијелим луком?

Потребан вам је само један чен бијелог лука који треба крупније насјецкати и пажљиво ставити преко грознице. Држите овај природни мелем десетак минута, а онда исперите млаком водом. Уколико је херпес већи, поновите поступак неколико пута, али сваки пут с новим ченом бијелог лука.

Мало ће вас пецкати, али не брините, брзо слиједи олакшање. У већини случајева бијели лук убија грозницу тренутно.

Стручњаци кажу да је то захваљујући бројним супстанцама које садржи и због којих јача имунитет, олакшава рад органа за варење, срца, тироидне жлијезде, чисти крвне судове, чува организам од ћелија тумора и подмлађује нас. А кажу и да је у процесу убијања грознице најмоћнија биљна киселина алицин, која се ствара на мјесту гдје се биљка механички покида.