latinica  ћирилица
05/04/2016 |  18:49 | Аутор: Агенције

Продајом лимунаде дјевојчица зарадила 11 милиона долара

Микаила Улмер (11) из САД изградила је пословно царство вриједно 11 милиона долара на обичној лимунади.
Микаила Улмер (11) из САД - Фото: Screenshot
Микаила Улмер (11) из САДФото: Screenshot

Мала Микаила је искористила посебан рецепт своје прабаке за прављење лимунаде прво у хуманитарне сврхе, а касније је све прерасло у озбиљан пословни бизнис.

"Када сам имала четири године у једној недјељи ме двапут убола пчела. То ми се уопште није допало и јако сам се плашила пчела. Али сам баш због тога почела да их проучавам и онда сам научила да су оне веома важне за нас и наш екосистем. Помислила сам - шта би било када бих помоћу рецепта за лимунаду моје прабаке Хелен некако помогла пчелама?“, изјавила је америчким медијима Микаила.

Она је потом припремила лимунаду коју је засладила домаћим медом, а затим ју је продавала на локалним манифестацијама и испред оближње пицерије. Зараду је намјенила организацијама које се баве заштитом пчела.

Својој лимунади с медом дала је име "BeeSweet". Тренутно у продаји постоје четири укуса лимунаде: минт, ђумбир, ледени чај и укус кактуса. Једна флаша ове лимунаде од 354 мл садржи 100 калорија, 28 угљених хидрата, шећера 27 грама као и 20% витамина Ц.

Убрзо је Микаилину необичну лимунаду примјетио инвеститор Дејмонд Џон.

Тако је 11-годишња Микаила добила 60.000 долара за почетну инвестицију, а сада је потписала уговор вриједан 11 милиона долара с трговачким ланцем "Whole foods".

Њена лимунада убудуће ће се продавати у 55 продавница у Тексасу, Арканзасу, Оклахоми, Луизијани и Њујорку, а цијена за пакет са четири укуса тренутно на сајту се продаје за око 17 долара.

Микаила је изјавила да је дио зараде искористила како би помогла пријатељима са сличним идејама.