latinica  ћирилица
14/04/2016 |  16:33 ⇒ 17:18 | Аутор: ТАНЈУГ

"Бескорисни" премијер стављен на продају на Ибеју

Анонимни корисник "Ибеја" ставио је пакистанског премијера Наваза Шарифа на продају, изражавајући незадовољство премијером након објављивања "Панамских папира", а понуде су порасле на више од 90.000 долара.
Понуда на Ибеју (Фото: eBay) -
Понуда на Ибеју (Фото: eBay)

"Бескорисни пакистански премијер Наваз Шариф на продају", навео је корисник популарног сајта за куповину преко интернета, описујући Шарифа као "новог са дефектима".

"Није у радном стању. Није никада радио. Имао је мањкавости и био је кваран од рођења. Таква је читава серија овог производа и његова породица је генетски мањкава и корумпирана, узмите је и ослободите нас ове болести", стоји даље уз оглас на Ибеју.

У огласу, који се муњевито проширио интернетом уз Шарифа се на поклон нуди и његов брат Шабаз, гувернер провинције Пенџаб.

Шараф је изложен незадовољству јавности од објављивања "Панамских папира" који његову породицу повезују са низом офшор-компанија.

Ово није први пут да незадовољни грађани стављају политичаре на продају на Ибеју.

Премијер је раније овог мјесеца најавио формирање комисије која ће истражити наводе из папира адвокатске фирме "Мосак Фонсека" из Панаме по којима су неки од најмоћнијих људи свијета скривали имовину у офшор-компанијама.

У "Панамским папирима" поменуто је све троје Шарифове дјеце, а фајлови су показали да имају некретнину у Лондону преко једне офшор-компаније којом управља "Мосак Фонсека".