latinica  ћирилица
17/04/2016 |  10:19 ⇒ 10:23 | Аутор: Агенције

Дејвид Гета са навијачима пише химну Фудбалског првенства Европе

Љубитељи фудбала и денс музике мораће да сачекају још око мјесец дана како би чули нову пјесму Дејвида Гете-званичну химну Европског првенства у фудбалу које се ове године одржава у Француској.

Осим Гете, музичког амбасадора "Еура 2016", шансу да буду коаутори композиције имају сви који пошаљу аудио-запис на сајт који је један од тренутно најпознатијих и најутицајнијих ди-џејева и продуцената на свијету отворио крајем прошле године специјално за ову прилику.

Позив је примамљив, јер осим учешћа у стварању навијачке пјесме и врло извјесно будућег хита на топ-листама, побједника очекује упознавање са овим популарним ди-џејем, карте за његов наступ уочи спортске манифестације, заказан испод Ајфеловог торња у Паризу, и церемонију отварања првенства у Граду свјетлости. Остали учесници музичког конкурса могу да се надају макар картама за утакмице, што је тренутно врло тражена роба у Европи.

За сада је Гета, само као најаву, на свом званичном Јутјуб каналу поставио двадесетак секунди уводних тонова. Раније је изјавио да се посебно радује што сарађује са УЕФА и што се првенство одржава у његовој домовини, али и да му је велики изазов што ће навијачи учествовати у компоновању музичке теме.

Композиција чија се премијера очекује у мају биће званична музичка кампања првенства, емитоваће се на утакмицама, покриваће све званичне спотове.

Претходних година усталила се пракса да свјетске или локалне звијезде буду ангажоване за компоновање и извођење химни спортских манифестација.