latinica  ћирилица
10/05/2016 |  16:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Тражи се канцелар - и преко огласа!

Неочекивана оставка аустријског канцелара Вернера Фајмана навела је један портал за потрагу радне снаге у Аустрији да на шаљив начин "распише оглас за канцелара".
Тражи се канцелар - Фото: Screenshot
Тражи се канцеларФото: Screenshot

Аустријски сајт Karriere.at објавио је оглас, засигурно као шалу, под насловом "Канцелар/пуно радно вријеме".

"Наш клијент је једна европска земља средње величине. Као канцелар преузимате предсједавање владом и одговорност за укупан резултат. Очекује вас веома разноврсан посао", наведено је у огласу.

За конкурисање, како је написано, пожељно је да заинтересовани имају политичко искуство, али то, како се додаје о условима огласа, није предуслов.

Исто тако особа која конкурише требало би да буде способна да управља кризама, покаже тимски дух, односно да воли да делегира и предводи велики тим.

Осим тога, мора знати да прикаже своју "љепшу" страну у интервјуима и телевизијским наступима. Затим, не смије имати страх од тешких интервјуа, и мора вољети успостављање контакта са људима и туђим парламентарним клубовима.

Исто тако, како се наводи у огласу, кандидат мора имати изражене способности умрежавања за бифеом, као и покерaшко лице. Мора бити спреман да много путује, али и да има изражену реторику са способношћу убјеђивања.

Заинтересованима се нуди канцеларија у центру града, занимљиве манифестације од отварања кружног тока до забава.

Како се наводи у огласу, онај ко добије посао имаће службено возило, као и маркице за храну у кантини владе.

Уз позив заинтересованима да конкуришу, у огласу је наведено да се нуди бруто плата у висини од 21.715,70 евра "без обзира на квалификације и искуство".