latinica  ћирилица
10/05/2016 |  18:49 | Аутор: Агенције

Шта фит људи раде након посла?

Ако желите згодно и здраво тијело, предлажемо вам да усвојите сљедеће навике.
Техника вјежбања (Фото: Thinkstock) -
Техника вјежбања (Фото: Thinkstock)

Када дођете с посла најлакше је лећи на кауч пред телевизор и одмарати, али фит људи то не чине.

ПРИПРЕМАЈУ ХРАНУ ЗА СУТРАШЊИ ДАН

Кухиња није мјесто у којем једете већ готову храну. Ако се желите здраво хранити кључно је да дан прије испланирате шта ћете јести и припремите јело унапријед. Тако неће бити изненађујуће лоше хране из доставе након које ћете се осјећати тромо и преједено. Ако припремите све за сутрашњи дан нећете тако лако посрнути и купити неку нездраву чоколадицу.

ПРЕСКАЧУ ДИЈЕТАЛНЕ НАПИТКЕ

Дијетални напици заиста не би требало да се нађу на вашем јеловнику ако желите да будете фит и здрави. Недавна студија објављена у часопису "Journal of the American Geriatrics Society" открила је да они који редовито пију дијеталне напитке имају троструко више масног ткива на стомаку од оних који то не раде. Пијте воду!

КОРИСНО ИСПУНЕ ВРЕМЕ НАКОН ПОСЛА

Ако желите да будете у форми, није добро да након посла само љенчарите, јер ћете превише размишљати о храни и нездравим посластицама. Квалитетно испуните своје вријеме, свирајте, читајте, идите у природу или радите било шта што вас опушта.

НЕ ТРЕНИРАЈУ СВАКИ ДАН

Наравно да, ако желите да будете згодни и мишићави, морате да вјежбате, али не сваки дан. Дани одмора су једнако важни као и дани када вјежбате, јер се тада мишићи одмарају и формирају. Ако ћете вјежбати сваки дан, досадиће вам вјежбање и ваши мишићи вас неће штедити, па ћете брзо одустати од те здраве навике.

ИДУ НА СПАВАЊЕ ПРИЈЕ 12

Ако не спавате редовно, ваше здравље и килограми ће патити. Истраживања су показала да ако смо неиспавани, већа је шанса да ћемо посегнути за високо калоричном храном и мање вјероватно је да ћемо скупити мотивацију и отићи у теретану. Зато, спавајте минимум 8 сати и идите на спавање прије поноћи.