latinica  ћирилица
14/05/2016 |  10:19 ⇒ 10:34 | Аутор: СРНА

Гламочанин: Стоматолози Српске у корак са свјетским трендовима

Стоматолози Републике Српске прате свјетске трендове када је ријеч о новим знањима и вјештина, а уз подршку денталних кућа и када је ријеч о материјалима, рекао је предсједник Друштва специјалиста доктора стоматологије Српске Бојан Гламочанин.
Бојан Гламочанин - Фото: РТРС
Бојан ГламочанинФото: РТРС

Гламочанин је на Другом балканском ортодонтском симпозијуму у Бањалуци рекао да је битна интеракција свих компонентни у здравственом систему стоматолошке заштите.

Он је подсјетио да се скупу одазвало више од 120 учесника из БиХ и региона, као и да ће предавања из области ортодонције одржати четири инострана предавача, универзитетска професора из Италије, Норвешке и Либана.

"На овај начин остварујемо доступност информација, нових технологија и сазнања на овим просторима", истакао је Гламочанин.

Он је додао да је Друштво специјалиста доктора стоматологије струковно удружење са одговарајућим пододборима, те да су, од око 1.000 регистрованих стоматолога у Српској, њих око 20 одсто специјалисти.

Предсједник Удружења ортодоната Републике Српске Александра Радојковић нагласила је да се ова професија толико мијења да су у обавези да се стално едукују, што већина колега и ради.

Према њеним ријечима, већина ортодоната у Српској учесници су свјетских и европских ортодонтских конгреса, те чланови и Европског ортодонтског удружења.

Она је додала да је циљ да у Бањалуци буде направљен центар у којем ће се окупљати ортодонти.

Покровитељ овог скупа је предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.