latinica  ћирилица
14/05/2016 |  10:36 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Балкански симпозијум ортодоната у Народној скупштини (ФОТО)

Народна скупштина Републике Српске угостила је данас учеснике другог Балканског симпозијума ортодоната, који се одржава под покровитељством предсједника парламента Недељка Чубриловића. Овај скуп окупио је више од 120 учесника специјалиста из области стоматологије, укључујући и еминентне предаваче из иностранства.
Балкански симпозијум ортодоната у Народној скупштини - Фото: РТРС
Балкански симпозијум ортодоната у Народној скупштиниФото: РТРС

У обраћању учесницима овог скупа, Игор Давидовић, савјетник предсједника Народне скупштине, нагласио је да је парламент са задовољством прихватио да буде покровитељ и домаћин овог међународног скупа, истичући да је Народна скупштина увијек отворена свим друштвеним групама, у настојању да промовише највише друштвене вриједности.

- Данашњи импознатни скуп, који чине уважени и еминентни предавачи, указује на потребу да се институционалне подрже активности које долазе из академске заједнице, и то из свих стручних профила, јер је то есенцијални елеменат потребан за реализовање највишег циља којем тежи Република Српска - изградњи модерног друштва знања које пружа могућности за усавршавање и примјену савремених стручних стандарда у свим сегментима живота - рекао је Давидовић.

Он је додао да је предсједник Чубриловић са посебним задовољством прихватио позив да буде покровитељ овог скупа.

Бојан Гламочанин, предсједник Друштва специјалиста доктора стоматолиогије РС Бојан Гламочанин захвалио се предсједнику парламента Недељку Чубриловићу и Народној скупштини на указаном гостопримству.