latinica  ћирилица
14/05/2016 |  14:07 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Лијечење Губер водом даје добре резултате

Тромјесечни пројекат лијечења одређених обољења код пацијената љековитим водама Губера даје добре резултате што показују резултати лабораторијских налаза тих пацијената када се упореде са налазима прије њиховог почетка кориштења Губера, изјавио је данас новинарима доктор Алмир Пашагић.
Бања Губер (фото: bih-x.info) - Фото: РТРС
Бања Губер (фото: bih-x.info)Фото: РТРС

Пашагић и доктор Радомир Павловић реализују пројекат промоције Губер воде и лијечења том водом.

Они петнаестодневно обављају бесплатне прегледе пацијената и прописују им терапију лијечења Губером уколико се њихова обољења могу лијечити овом водом.

"До сада имамо налазе око 50 пацијената који су се нама обратили и почели користити терапију лијечења Губером коју смо им прописали и резултати су добри. Код свих тих пацијената дошло је до побољшања крвне слике и повећања нивоа хемоглобина, а тврде да се боље осјећају и да је дошло до побољшања њиховог здравственог стања", каже Пашагић.

Он је позвао све анемичне особе да дођу и уз прописну љекарску терапију кориштењем Губера трајно ријеше тај проблем.

Пашагић је упозорио да самоиницијативно кориштење Губера може изазвати нежељене контраиндикације и довести до престанка рада бубрега.

Према Пашагићевим ријечима, видни су резултати лијечења вида код жене која користи очну Губер воду, затим дошло је сасушивања бубуљица код дјевојчице која је због акни пала у депресију и након кориштења кожне воде Губера акне су нестале, а она се и психички опоравила.

Пашагић напомиње да су сви пацијенти који су затражили да им буде прописана терапијау лијечења водом Губера већ користили разне лијекове и хемијске препарате и нису успјели да отклоне одређене здравствене проблеме, у чему су им помогле воде Губера.

Он је нагласио да се синусном водом Губера успјешно лијечи хронична упала синуса, али је истакао да се најбољи резултати кориштења воде Великог Губера постижу у лијечењу анемије, што је потврдило и неколико пацијената који су данас дошли на контролу.

Драженка Остојић из Зворника каже да годинама има проблеме са анемијом.

"Покушавала сам да побољшам крвну слику користећи разне лијекове и терапије, али нисам успјела. Дошла сам у Сребреницу по препоруци љекара и након 28 дана кориштења воде Губера дошло је до побољшања крвне слике, налази су знатно бољи", навела је Остојићева.

Она је истакла да се много боље осјећа и да јој је то најбољи доказ успјешности лијечења овом водом коју препоручује свима који имају сличних здравствених проблема.

Слично говори и Фатима Суљић из сребреничког села Урисићи и други пацијенти који су данас дошли на љекарску контролу.

Пројекат промоције и лијечења Губер водом наставља се и здравствени тим који реализује овај пројекат позива пацијенте да се обрате и да покушају лијечење користећи неку од љековитих вода Губера, зависно о ком обољењу је ријеч јер су прегледи бесплатни, а терапија даје добре резултате за више врста болести.

Губер вода се прије више од сто година користила као лијек и извожена на америчко и западноевропско тржиште.

То је једна од двије минералне воде у Европи за коју је научно потврђено да је лијек.

Сребреница је прије рата имала развијен бањски туризам захваљујући кориштењу воде Губер, али прије 15 година бања је као и већина других предузећа престала са радом и приватизована, али њен рад још није оживљен и не пружа здравствене услуге пацијентима.