latinica  ћирилица
17/05/2016 |  09:26 ⇒ 14:12 | Аутор: Телеграф

Најмлађи каубој на свијету (ВИДЕО)

Двогодишњи Логан Андерсон по свему судећи је веома необичан дјечак – он је права мини-верзија Индијане Џонса, будући да је најмлађи виртоуз у витлању бичем од једног метра.
Најмлађи каубојац на свијету - Фото: Screenshot
Најмлађи каубојац на свијетуФото: Screenshot

Потенцијално опасно оружје, које користи и легендарни Индијана Џонс, већ дуго година је алат за трговину у породици овогмалишана. Његови родитељи гаје стоку, а дјечак је у томе пронашао праву забаву – то врло рано. Овај аустралијски каубој такмичи се у витлању бичем, чиме се бави откако је имао невјероватних десет мјесеци, бар тако кажу његови родитељи.

"Морали смо да направимо безбједан бич, јер је правим могао да се повриједи. Тако да смо направили безболну верзију бича, а он се од тога није одвајао и прије него што је прославио први рођендан", каже мама овог малог каубоја.

Логан, његов брат Тајлер (11) и њихова деветогодишња сестра Џада такмиче се у витлању и ударању бичем од тренутка кад је брат Тајлер открио чари ове необичне дисциплине – у својој четвртој години. Будући да је малени Логан све вријеме гледао у свог брата као у узор, и не чуди што се и он одмах латио бича.

"Неколико пута је самог себе ударио бичем, али никада се није погодио у око", рекла је његова мајка, и додала да упркос сузицама које је тад пустио, страст према овом необичном спорту га није напустила.

Такмичење у ударању и витлању бичем подразумијева низ покрета с кожним бичевима разних величина – при чему се оцијењује звук који производи бич као и облик који прави приликом кретања кроз ваздух. Такмичења у овом спорту се одржавају у разним руралним срединама широм Аустралије, Америке, па чак и Велике Британије.