latinica  ћирилица
25/05/2016 |  12:37 | Аутор: РТРС

Сат прије пада египатског авиона, други авион имао сусрет са НЛО

Прошлог четврка, само сат прије него што ће се 800 километара даље у Средоземном мору срушити египатски путнички авион, пилоти на лету између Бодрума и Истанбула видјели су неидентификовани летећи објекат.
Пилоти турског авиона уочили НЛО - Фото: илустрација
Пилоти турског авиона уочили НЛОФото: илустрација

Двојица пилота турског путничког авиона имала су током лета у четвртак у 11.30 блиски сусрет с НЛО, извијестио је један од највећих турских дневних листова Хуријет.

"Неидентификовани објекат са зеленим свјетлима прелетио је између 600 и 900 метара изнад нас. Након тога је изненада нестао. Претпостављамо да је то био НЛО", јавили су том приликом пилоти контроли лета.

У тим тренуцима путнички авион се приближавао истанбулском аеродрому Ататурк и лагано је понирао, па је у тренутку сусрета с НЛО био на висини од отприлике 5.000 метара. Слетио је без икаквих проблема пола сата послије тога. Била је ријеч о редовном путничком лету од медитеранског туристичког центра Бодрум према Истанбулу.

Општа управа државних аеродрома у Турској саопштила је да су њени службеници провјерили све радарске записе из тих тренутака, али да у том тренутку на том дијелу неба, осим тог путничког авиона, нису забиљежили никакав други објекат на небу.

Иако ова два догађаја засад нису довођена у било какву везу, чињеница је да се само сат касније и 800 километара даље, у Средоземно море срушио египатски путнички авион са 66 путника и чланова посаде.

Извор: express.hr