latinica  ћирилица
27/05/2016 |  16:01 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Делегација Намибије посјетила Технички ремонт у Братунцу (ВИДЕО)

Технички ремонт Братунац, који је приватизован прије двије године проширује сарадњу са Намибијом.
Делегација Намибије посјетила Технички ремонт у Братунцу - Фото: СРНА
Делегација Намибије посјетила Технички ремонт у БратунцуФото: СРНА

Војна делегација ове земље, предвођена начелником за логистику Министарства одбране Намупала Теофилусом, посјетила је данас ову фабрику како би се упознала са капацитетима, производним могућностима и обимом пружања услуга у ремонту наоружања и војне опреме. 

 Технички ремонт већ двије године сарађује са Намибијом и има дугорочне уговоре на период од 10 година са овом земљом, Замбијом и државама из тог окружења.

Пословање је тренутно засновано на ремонтима за војну индустрију и пружања услуга за цивилни сектор,а ускоро ће Техничком ремонту имати и властиту производњу стрељачког наоружања.

Нови производ пиштољ ЛС9 биће визит карта ове фирме у свијету.

Надамо се да ћемо за пар мејсеци бити у прилици да презентујемо тај пиштољ као нови производ као нешто произведено у овој компанији, рекао је Славен Ристић власник ''ЕЛW Глобал'',која је већински власник Техничког ремонта.

Фирма је 99% орјентисана према извозу.

Запошљава око 150 радника и уз то још око 100 њих у Намибији и Замбији. Већински власник уредно измирује све обавезе и репрограмирана дуговања нагомилана прије приватизације.

Нови власник уложио је око четири милиона марака у набавку опреме, машина и реновирање некадашње фабрике за производњу плочица у чији простор се уселио Технички ремонтни завод након пресељења из Хаџића.

Примљено је и 28 нових радника.

Измирена су дуговања према Фонду пензијског и инвалидског осигурања што је омогућило да се у посљедње двије године пензионише 27 радника овог предузећа.

Ради се на развоју, осавремењавању и проширењу обима производње, посебно у цивилном сектору.