latinica  ћирилица
16/06/2016 |  10:04 | Аутор: СРНА

Глухаковић: Ускоро отварање представништва Српске у Санкт Петербургу

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да ће Српска на Петербуршком економском форуму потписати посебан споразум са Санкт Петербургом, а ускоро ће у том граду бити отворено и представништво Српске.
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма РС - Фото: СРНА
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма РСФото: СРНА

"Велике наде полажемо у економску сарадњу с Русијом, а ускоро ће у Санкт Петербургу бити отворено и представништво Српске, слично оном у Москви", рекао је Глухаковић, додавши да је то прави почетак сарадње у области туризма.

Он је нагласио да је отварање Привредног дома Српске у том граду сигурно почетак озбиљне сарадње.

"Биће то стални изложбено-продајни простор наше земље који ћемо добити без великих трошкова", рекао је Глукаховић за "Спутњик".

Он додаје да Република Српска очекује руска улагања, прије свега у бањски туризам, а ускоро се очекује долазак првих већих група туриста из Русије, када авиони из Санкт Петербурга полете директно за Београд.

"На Форуму ћемо представити мјеста на која могу да дођу туристи из Русије. Једно од њих је Бањалука, за коју верујемо да ће бити једна од најатрактивнијих дестинација. Ускоро ће бити отворена и Бања Кулаши, која има велики потенцијал, бања којом се поносимо", каже министар Глухаковић.

Он додаје да је привредницима из Русије понуђена и могућност улагања, прије свега у бању Љешљани, али и друге објекте. Посебна пажња обраћа се на туристичке обиласке вјерских објеката.

Представници Санкт Петербурга, другог по величини привредног и културног центра Русије и једног од највећих и најљепших градова свијета, недавно су боравили у Бањалуци. Била је то њихова четврта посјета Српској у посљедњих неколико година