latinica  ћирилица
21/06/2016 |  18:44 ⇒ 19:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Дан јоге обиљежили милиони људи (ФОТО)

Више милиона људи широм Индије учествовало је у обиљежавању Међународног дана јоге.
Дан јоге обиљежили милиони људи - Фото: РТРС
Дан јоге обиљежили милиони људиФото: РТРС

Индијски премијер Нарендра Моди придружио се масовном часу јоге с а30.000 ђака и других становника у сјеверном граду Чандигару.

Прије почетка вјежбања, Моди је позвао људе да укључе јогу у свој свакодневни живот и рекао да се у вјежбању јоге, која је настала у древној Индији, не прави разлика између сиромашних и богатих и да је она доступна свима.

Дан јоге обиљежили милиони људи (ФОТО:АП)

- Јога обезбјеђује здравље свима без икаквих трошкова и не прави разлику између богатих и сиромашних - рекао је Моди.

Слична вежбања јоге организована су данас у селима и градовима широм Индије. Прошле године Уједињене нације прогласиле су 21. јун Међународним даном јоге.

Свјетски Дан јоге у Индији (ФОТО:АП)

На зиду зграде Уједињених нација у Њујорку пројектоване су разне јога позе да истакну улогу коју јога може да има у остварењу циљева одрживог развоја међународне организације. Испред зграде УН данас ће бити обиљежен Међународни дан јоге демонстрацијом индијског мајстора јоге Јаги Васудева, познатог као Садгуру, и музичком инкантацијом. У главном раду Индије Њу Делхију стотине хиљада људи окупило се на неколико мјеста у парковима и на централном тргу гдје је Влада организовала масовно вјежбање јоге.