latinica  ћирилица
15/07/2016 |  14:08 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Иванић у Српцу отворио реновирано одјељење гинекологије (ВИДЕО)

У Српцу је реновирано Одјељење гинекологије и акушерства Дома здравља. Два гинеколошка тима пружаће здравствену заштиту за око 6.600 жена општине Србац.
Србац - Младен Иванић - Фото: СРНА
Србац - Младен ИванићФото: СРНА

Адаптиране просторије са новом ултазвучном опремом посебно су одушевиле докторицу у пензији Бранку Тегелтија, оснивача гинеколошког одјељења у Српцу које је у то вријеме и без савремене опреме као данас, у свом саставу имало и породилиште.

"Када се сјетим када се простором проломи плач новорођенчета, сва та стрепња претвори се у радост и зато ја данас могу рећи да је мени то вријеме било узбудљиво лијепо и инспиративно", каже Бранка Тегелтија, докторица у пензији.

Средства у износу од 100.000 марака за адаптацију просторија и набавку нове опреме обезбиједио је Дом здравља.

"Покушавамо да промовишемо нови начин пословања и да у нашем здравству није све тако црно и да се и из текућих средстава може инвестирати и да се исплаћују редовно плате и доприноси и да све то функционише на неки задовољавајући начин", изјавио је Саша Јовичић, директор Дома здравља Србац.

"Подржавамо овакве активности које јачају капацитет здравствених установа и омогућавају бољу доступност здравствене заштите свим нашим пацјентима", ријели су Љиљане Иванчић, помоћнице министра здравља и социјалне заштите.

Нови одјел гинекологије и знатно бољи услови за праћење трудноће требали би, уз додатна новчана издвајања за стимулацију рађања, допринијети повећању наталитета, каже члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

"Без такве врсте приступа бојим се да ће сви апели и све приче о томе остати само празне приче и велике ријечи", рекао је Иванић.

У Дому здравља Србац у току су и припреме за почетак градње амбуланте породичне медицине у селу Гламочан, гдје има око 4.000 пацијената.