latinica  ћирилица
15/07/2016 |  15:36 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Од 10. до 17. септембра биће одржани "Дани Српске у Србији" (ВИДЕО)

Овогодишња манифестација "Дани Српске у Србији" биће одржана од 10. до 17. септембра, најављено је током данашње радне посјете министра за економске односе и регионалну сарадњу Златана Клокића Представништву Српске у Србији.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС

Представништво РС ову манифестацију организује четврту годину заредом, с циљем да се Србији и њеним грађанима на најбољи начин представи РС и њени потенцијали.

Пројекат “Дани Српске у Србији“ покренуло је Представништво Српске у Србији 2013. године у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама. Овогодишња манифестација биће свечано отворена у београдском Сава центру 10. септембра и биће садржајно богатија од претходних.

"Влада Републике Српске путем Представништва РС овдје у Србији даје свој пуни допринос да се Република Српска промовише на што бољи и квалитетнији начин, прије свега у области привреде, у области културе, у области спорта и свим оним пратећим активностима које ће пратити ову манифестацију", изјавио је Златан Клокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Уз богате културне и умјетничке садржаје, предвиђено је и одржавање пословних сусрета, као и представљање туристичких потенцијала Српске у Београду, Новом Саду и Суботици, а од ове године и у Нишу и Крагујевцу. У пројекат су укључена и завичајна удружења која на тај начин јачају везе са завичајем, па се програми очекују и у другим мјестима.

"Надам се да ћемо ове године бити присутни у најмање 10 градова у Републици Србији, гдје ћемо покушати да РС на најбољи начин представимо, да дамо свој допринос свему ономе што и РС и Србија раде на афирмисању и подстицању позитивних вриједности у региону", рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

"Дани Српске у Србији" дају позитиван импулс јачању веза Српске и Србије, привредној сарадњи, као и афирмацији културних институција Српске у широј јавности.