latinica  ћирилица
15/07/2016 |  21:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Пахор се присјетио сусрета са Путином

Словеначки предсједник Борут Пахор испричао је занимљиву анегдоту о догађају који се десио приликом његовог сусрета са Владимиром Путином из 2011. када је руски предсједник посјетио Словенију у оквиру реализације пројекта гасовода Јужни ток.
Борут Пахор - Фото: Screenshot
Борут ПахорФото: Screenshot

Како је пренио мариборски лист "Вечер", двојица званичника су тада били предсједници влада, а о закључивању споразума о Јужном току и другој економској сарадњи разговарало се у резиденцијалном комплексу на Брду код Крања, недалеко од аеродрома Брник.

Путин и његово обезбјеђење су тамо требали да преспавају али је словеначки предсједник на своју руку промијенио програм.

Он је испричао како је послије вечере питао Путина је ли му досадно и жели ли да му се придружи у ноћној шетњи по Љубљани, на шта је руски лидер одмах пристао што је изнервирало протокол и службе безбједности.

Пахор је испричао и да су око поноћи шетали близу познатог љубљанског ресторана када је чуо да неки страни туриста каже свом пријатељу: "Гледај, овај страшно личи да Путина."

Словеначки предсједник додао је да су он и Путин само прошли поред њих не осврћући се, али су онда чули: "Боже, па то је стварно Владимир Путин". Након тога смо се обојица само слатко насмејали, испричао је Пахор.