latinica  ћирилица
29/07/2016 |  11:25 ⇒ 11:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Завирите у Музеј сладоледа (ФОТО)

Од јестивих балона, преко чоколадне дворане до пливања у базену са разнобојним јестивим украсима за колаче, све то посјетиоцима нуди привремени Музеј сладоледа у Њујорку, који се отвара данас.
Музеј сладоледа у Њујорку (Фото: Paul Wagtouicz) -
Музеј сладоледа у Њујорку (Фото: Paul Wagtouicz)

Музеј сладоледа је дугогодишња фантазија 24-годишњег оснивача Мерилис Бан.

Тура по музеју, који обухвата шест соба, почиње бесплатним сладоледом, а наставља се обиласком просторије испуњеном јестивим балонима који голицају посјетиоце док се њихови гласови због хелијума трансформишу, преноси АП.

Највећа атракција је велики базен са 11.000 фунти разнобојних јестивих украса за колаче, а постављено упутство каже: "Замислите жељу и зароните на сопствени ризик. Упозорење: Може изазвати спонтану срећу".

Музеј сладоледа у Њујорку (Фото: Courtesy of The Museum Of Ice Cream)

Срећа је управо била на уму оснивачима музеја Мерилис Бан и Менишу Вори који су себи чешто постављали питање: Да ли се забављамо?

Они су покренули пројекат како би испунили дјечији сан Мерилис Бан да плива у базену са декоративним мрвицама, али су ангажовали и више од 30 умјетника како би израдили умјетничка дјела инспирисана сладоледом.

Музеј сладоледа у Њујорку (Фото: madison.utendahl/Instagram)

У музеју се налази и чоколадна дворана која се налази иза сатенске браон завјесе иза које се чује музички ремикс "Pure Imagination", а унутра фонтана са чоколадом, чоколаде, зрна какаоа по поду, све до великог чоколадног видеа.

Обилазак се завршава на игралишту гдје се налази љуљашка у облику сладоледа и сладолед сендвич љуљашка за двоје, а посјетиоци могу да открију који укус сладоледа њима највише одговара захваљујући специјалној апликацији.

Музеј сладоледа у Њујорку (Фото: refinery29/Instagram)

Поред специјалних сладоледа које је осмислио стручњак за храну Ирвин Адам, музеј ће посјетиоцима сваке недјеље понудити и неке од укуса хладних посластица омиљених градских продавница сладоледа као што су "Black Tap" и "Oddfellows".

Музеј ће радити само до 31. августа, улаз је слободан од 11 до 15 часова, након чега улазница кошта 18 долара за једну и 30 долара за двије особе, а ко не буде потпуно задовољан на крају туре, може прећи прекопута и доживјети потпуно другачије искуство у Витни музеју америчке умјетности.