latinica  ћирилица
30/08/2016 |  14:19 | Аутор: СРНА

Бијељина - Отворена дебата о потребама старих лица

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић поручио је данас да ће се наставити труд на побољшању здравствене и социјалне заштите старих лица у Српској.

"Видјећемо који су захтјеви и можда кроз социјалну карту, коју у наредном периоду свакако треба израдити, сагледати које су то особе са највећим потребама и које могуће субвенције да се још олакша живот људима треће животне доби и да им се на неки начин одужимо за све што су у протеклом периоду урадили за све нас и за Републику Српску", рекао је Богданић на отвореној дебати у Бијељини.

Учествујући у дебати о теми "Потребе старих лица у савременом друштву", која је у организацији Форума грађана Бијељине одржана у градској библиотеци "Филип Вишњић", министар је подсјетио да осигураници од преко 65 година у Српској не плаћају партиципацију.

"Трудили смо се у протеклом периоду да преко Фонда здравственог осигурања, кроз пружање услуга здравствене заштите, ову популацију ослободимо разних давања и партиципација, без обзира на тежину ситуације у којој се налазимо и срезмјерно мали допринос који пензионери уплаћују у Фонд", рекао је Богданић.

Он је истакао да су стара лица заслужна за све што Српска има, да су изградили и систем и болнице, те да је друштво у обавези да им то на неки начин врати.