latinica  ћирилица
05/10/2016 |  16:12 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Лука Брчко очекује кредит за проширење капацитета

Лука Брчко ускоро би требало да добије средства из руског кредита за проширење и модернизацију капацитета, изјавио је данас директор овог јавног предузећа Перо Гудељевић.
Лука Брчко (фото:lukabrcko.ba) -
Лука Брчко (фото:lukabrcko.ba)

"Ријеч је о кредиту који ће тражити БиХ, а дио који буде користила Лука Брчко враћаће дистрикт Брчко као клијент, са каматама", рекао је Гудељевић новинарима.

Он је додао да је предстојећим процесом ревитализације Луке Брчко предвиђена реализација више пројеката, међу којима су изградња асфалтног пута од брчанске жаљезничке станице до лучких објеката на обали Саве и измјештање индустријског колосијека из центра града.

Коментаришући то што је Савјет министара БиХ јуче прихватио иницијативу Министарства финансија и трезора БиХ за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој вриједног 10 милиона евра за санацију Луке Брчко, Гудељевић је рекао да је, за сада, ријеч само о иницијативи, а да предстоји разматрање нацрта уговора и његово потписивање.

"Европска банка за обнову и развој очекује да уговор буде потписан до краја године. Тек тада ће бити познате све појединости у вези са добијањем кредита", напоменуо је Гудељевић.

Извор: СРНА