latinica  ћирилица
25/10/2016 |  20:43 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Кандидат за предсједника Француске не зна пошто је кроасан

Бивши министар економије и кандидат за предсједника Француске Жан Франсоа Копе је данас признао да "нема појма" колико кошта кроасан са чоколадом, једно од омиљених француских пецива.
Жан Франсоа Копе - Фото: РТС
Жан Франсоа КопеФото: РТС

"Немам појма. Вјероватно кошта између 10 и 15 центи", рекао је предсједнички кандидат конзервативне Републиканске партије у интервјуу за радио Европа 1.Кроасан од чоколаде кошта око 1,20 евра у пекарама у Француској, наводе француски медији.

Када је схватио да је упао у замку новинара, Копе је нагласио да не зна цијену француског пецива јер се храни здраво.

"Признајем да не купујем често кроасане, јер морам да будем опезан са калоријама“" рекао је.

Француски политичар је послије интервјуа на свом Твитер налогу написао да не зна много о француским пецивима од када је почео да води рачуна о својој килажи.

Европски политичари често морају да одговарају на питања о цијенама основних животних намирница, а одговори показују да они немају додира са реалношћу.

Копе је један од седам кандидата за предсједника Француске. Предсједнички избори у Француској одржаће се на прољеће сљедеће године.

Обављао је функцију министра економије од 2005. до 2007. године, у влади конзервативног предсједника Жака Ширака, послије чега је постављен за генералног секретара Републиканске партије.

Поднио је оставку на страначку функцију послије две године, због оптужби о подметању лажних фактура о финансирању предсједничке кампање бившег француског предсејдника Николе Саркозија.

Извор: РТС