latinica  ћирилица
01/11/2016 |  16:30 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Канађани преживјели ноћ у Дракулином замку

Брат и сестра из Канаде, Робин и Тами Варна, преживјели су ноћ у готском замку у Румунији који је био инспирација за легенду о грофу Дракули.
Дракулин замак - Фото: Screenshot/YouTube
Дракулин замакФото: Screenshot/YouTube


Они су први људи који су провели ноћ у овом замку у Трансилванији у посљедњих 70 година, након што су одабрани међу 88.000 људи који су се пријавили на конкурс фирме "Аирбнб" за ову авантуру.

Тами Варна, организатор догађаја из Отаве, изјавила је да њен брат Робин, студент политичких наука, није могао да спава јер је она причала цијеле ноћи, пренио је АП.

Њихов дјед Девендра П. Варна, стручњак за готске приче на енглеском језику и легенде о вампирима, посјетио је овај замак 1971. године.

Брата и сестру синоћ је у замку дочекао Дакре Стокер, потомак Брема Стокера, аутора хорор-романа "Дракула" из 1897. године. Они су касније вечерали пилећи паприкаш уз црно вино и музику гудачког квартета, а потом су провели ноћ у мртвачким сандуцима обложенмм црвеним плишом.

Тами каже да се током ноћи чуло завијање вјетра и да их је уплашио један мистериозни звук.

"Имали смо снажан утисак да су ходницима замка пролазили невидљиви гости. Али успјели смо да преживимо до зоре", рекла је ова Канађанка.

Извор: Срна