latinica  ћирилица
12/12/2016 |  13:56 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Пахор изазвао интернет буру, створио тренд - борутинг (ФОТО)

Фотографија предсједника Словеније Борута Пахору снимљена током његовог недавног боравка у Каиру изазвала је праву буру у Словенији.

Пахор је на фотографији уз меланхоничан израз лица приљубљен уз мермерно степениште, а у опису је написао: "Носталгичан у Каиру".

За само неколико дана, наиме, Фејсбук група "борутинг", чији чланови, инспирисани Пахоровом фотографијом, каче своје фотграфије у истој пози и са истим изразом лица, лајкована је више хиљада људи.

Носталгични Пахор (Фото: twitter)

Пахор се, приликом недавног званичног боравка у Каиру фотографисао приљубљен уз мермерно степениште неког луксузног каирског хотела са мелахонличним изразом лица, а фотографију је објавио на Инстаграму с поруком "Из Каира, с носталгијом".

 Фотографија је објављена уз хештегове #домотожје (носталгија) и #љубодома (најљепше је код куће).

Необична поза словеначког предсједника је у само неколико дана изазвала велике реакције на друштвеним мрежама, а међу Словенцима је покренула тренд назван "борутинг" - циљ је сликати се жалосног израза лица уз неко степениште и ту фотографију објавити на Фејсбуку или Инстаграму.

Појединци су качили и фотографије својих кућних љубимаца сликаних у сличној пози.

Неки су постављали и фотографије својих кућних љубимаца (Фото: twitter)

 "Реакције на предсједникову фотографију су врло симпатичне и искрене, али је чудно да је она изазвала више занимања од званичних предсједникових разговора с египатским предсједником Абдулом Фатахом ал Сисијем, а прије тога и с краљем Абдуллахом Другим у Јордану", речено је новинарима у кабинету словеначког предсједника на молбу да прокоментаришу појаву "борутања" на друштвеним мрежама.

"Борутинг" неки сада осуђују као неукусно изругивање на рачун предсједника, други пак сматрају да он на вјешт начин преко друштвених мрежа комуницира с јавношћу, што је важно јер су на јесен сљедеће године избори на којима ће се кандидовати за свој други мандат.

Извор: Танјуг