latinica  ћирилица
04/01/2017 |  12:26 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Градишка- најављена обнова манастиришта Карановац (ВИДЕО)

Поводом предстојећих божићних празника начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је пријем за свештенство Српске православне цркве архирејског намјесништва Градишка.
Манастир Карановац у Кијевцима (Градишка) - Фото: Screenshot
Манастир Карановац у Кијевцима (Градишка)Фото: Screenshot

Током пријема као приоритетни задаци у текућој години у намјесништву, које се састоји од 11 црквених општина, назначена је адаптација Храма Покрова пресвете Богородице и почетак обнове манастиришта Карановац, у Кијевцима. 

"То је један предиван пројекат за цркву која служи својој сврси јер то је малте не први објекат на улазу у Републику Српску на овој страни и то је црква која на неки начин треба да буде огледало Републике Српске", рекао је на пријему протонамјесник Ненад Томић.

"То је једини манастир на подручју општине Градишка и требамо да покушамо да њега обновимо и зановимо као један заиста значајан историјски споменик. Локална заједница на челу самном сигурно ће се трудити да помогне у томе свему и дјеловањем свих представника СПЦ на читавом простору општине Градишка", изјавио је Зоран Аџић, начелник општине Градишка.