X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
04/01/2017 |  18:55 ⇒ 05/01/2017 | 10:57 | Извор: РТРС

Чудо од дјетета- 13-годишњакиња из Козарца пјева на 13 језика (ВИДЕО)

Тринаестогодишња Амила Мемић из Козарца код Приједора пјева на чак 13 језика. То је, каже, научила уз серије и интернет.
Амила Мемић - Фото: РТРС
Амила МемићФото: РТРС

И друга бројна дјеца воле музику и пјевају, али тринаестогодишња Амила Мемић из Козарца код Приједора посебна је по томе што пјева, ни више ни мање, него на 13 језика. Зову је самоуко "чудо од дјетета".

Између осталог, Амила пјева на јапанском, индијском, турском, грчком, француском, њемачком, италијанском, руском и енглеском језику. За њу кажу да је прво пропјевала, па проговорила. Полиглота је постала захављујући телевизији и интернету.

- То је почело тако што сам гледала серије и свидио ми се језик, био ми некако милозвучан и онда сам почела све више да учим нових језика и да будем некако посебна по томе. Музика је са за сада мој хоби, моја љубав, а надам се касније можда и професија - каже Амила.

Учествовала је на бројним фестивалима и у емисијама. Њен таленат сваког оставља без текста. Има безграничну подршку родитеља и школе.

- То је посебност, једна од ријетких. Људи који познају језике на којима Амила пјева и који су је слушали рекли су да потпуносто исправно пјева - каже отац Зијад.

Амилино благо је њен глас, али није запоставила ни школу. Одлична је ученица и озбиљан кандидат за ученика генерације.