X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
15/03/2017 |  13:48 ⇒ 14:12 | Извор: РТРС

Јапан у чуду од посјете саудијског краља – 10 летјелица, 500 лимузина и 1.200 соба

Када је краљ Салман бин Абдулазиз ел Сауд слетио у Јапан, људи су остали запањени његовом делегацијом и пртљагом од чак 500 тона! Са авиона је сишао у једном од два златна лифта.
Краљ Салман по слијетању у Токио - Фото: АП
Краљ Салман по слијетању у ТокиоФото: АП

Четвородневна посјета, која је почела у недјељу, дио је мјесец дана дугог обиласка Азије од стране саудијске краљевске породице, која жели да види искуства других земаља и како на најбољи начин да разграна своју привреду и смањи зависност од производње нафте.

Краљевска делегација стигла је у Јапан путујући у десет авиона, а толико је била бројна да јапански званичници до слијетања нису знали тачан број људи који ће стићи.

У припреми за посјету, резервисано је 1.200 соба у токијским најбољим хотелима.

У поређењу са посјетом Индонезији, краљ Салман је подигао улоге. У Џакарти се возио у двије лимузине. У Токију, читава флота од 500 лимузина ангажована је за потребе Саудијаца.

„Одржавање луксузних аутомобила је високо и нема велике сталне потребе за таквим возилима. Због тога нисмо могли да пронађемо довољан број у Токију, па смо морали да почнемо да прикупљамо возила из префектура Канагава и Саитама, као и из региона Токај“, пренио је лист Асахи Шимбун ријечи свог извора.

Док је боравио у Индонезији, саудијски краљ имао је и посебно купатило направљено унутар џамије, као и још једно унутар парламента.

Извор: РТС, РТ