latinica  ћирилица
06/07/2017 |  08:48 ⇒ 07/07/2017 | 09:18 | Аутор: РТРС

Вимблдон ексклузивно на РТРС: Ђоковић у трећем колу, Лајовић заустављен

Јавни РТВ сервис Републике Српске једини у БиХ има ексклузивно право преноса мечева са Вимблдона. Уживајте у врхунском тенису и у наредним данима само на програму РТРС.
Вимблдон (илустрација) -
Вимблдон (илустрација)

Четврти дан Вимблдона

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона, побиједивши у три сета Чеха Адама Павлашека. Резултат је износио 6:2, 6:2 и 6:1. У наредном колу Ђоковић ће се састати са Летонцем Ернестом Гулбисом који је савладао Дел Потра са 6:4, 6:4, 7:6. 

Српски тенисер Душан Лајовић није успио да приреди изненађење и пласира се треће коло турнира на Вимлдону пошто је поражен од Швајцарца Роџера Федерера у њиховом првом међусобном дуелу са 3:0 (7:6, 6:3, 6:2). Федерер ће у наредном колу играти против Мише Зверева.

Шпански тенисер Давид Ферер пласирао се у шеснаестину финала турнира у Вимблдону након што му је Белгијанац Стив Дарцис предао меч при резултати 3-0 у првом сету за Ферера.

Доминик Тим пласирао се у треће коло, пошто је у четири сета савладао Француза Жила Симона, 5:7, 6:4, 6:2, 6:4.

Иако је искусни Симон добио први сет, Аустријанац је одмах реаговао и одличном игром дошао до побједе.

Тим ће у наредној рунди играти против бољег из дуела Паоло Лоренци- Џаред Доналдсон.

Рускиња Светлана Кузњецова елиминисала је Екатерину Макарову такође из Русије, резултатом 2-0 , у сетовима 6:0, 7:5.

Коко Вандевеге из Њемачке је савладала другу Њемица Татјану Мариу резултаом 2-0. У сетовима 6:4, 6:2.

Словачка играчица Магдалена Рибарикова пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је елиминисала трећу Чехињу Каролину Плишкову са 3:6, 7:5, 6:2.

Словакиња ће у наредном колу играти против Украјинке Лесије Тсуренко, која је данас славила против Викторије Голубић из Швајцарске.

Хрватска тенисерка Петра Мартић пласирала се у треће коло послије побејде од 6:1, 6:4 над Чехињом Денисом Алетровом. Мартић, која је у главни турнир ушла кроз квалификације, у наредном колу игра против Казахстанке Зарине Дијас.

До трећег кола стигла је Гарбиње Мугуруса из Шпаније, која је била боља Белгијанке Јанине Викмајер са 6:2, 6:4. Мугурусу у наредној рунди очекује дуел против Соране Кирстее из Румуније, којој је Американка Бетани Матек-Сандс након тешке повреде предала меч.

Подсјећамо, јуче је Марин Чилић теже него што се очекивало побиједио 114. тенисера свијета Флоријана Мајера резултатом 3:1 (7:6, 6:4 и 7:5). Међугорца у петак чека бољи из двобоја Американца Стива Џонсона и Молдавца Радуа Албота.