latinica  ћирилица
06/07/2017 |  13:38 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Типсаревић: Нико нема право да осуђује

Српски тенисер Јанко Типсаревић сматра да нико нема право да осуђује играче који су због повреде предали меч на Вимблдону, међу којима је и он био, нагласивши да је током каријере зарадио довољно новца.
Јанко Типсаревић - Фото: Getty Images
Јанко ТипсаревићФото: Getty Images

Типсаревић је због повреде после само 16 минута предао меч првог кола Вимблдона Џереду Доналдсону при вођству Американца 5:0 у гемовима и то је била укупно осма предаја за само два дана на трећем Гренд слему у сезони.

"Зарадио сам довољно новца у животу да не зависим од износа у првом колу Вимблдона. Било би неправедно да сам остао у игри са повредом, коју је доктор потврдио", рекао је Типсаревић, а преноси Лајв Тенис.

Типсаревић је подсјетио да се напорним радом изборио за главни жријеб Вимблдона, играјући многобројне челенџере.

"Био сам 600. на листи и дошао до 60. места наступајући по челенџерима. Многи играју челенџере током сезоне, што им донесе пласман на Вимблдон, гдје им пораз гарантује награду од 35.000 фунти. Не мислим да било ко има право да суди и каже 'није урадио праву ствар, отишао је само по новац'. Тај исти играч сљедеће недјеље мора да плати тренера и све трошкове на челенџерима иако може да му се догоди да заради 150 или 300 евра", навео је српски тенисер.

У свијету тениса води се полемика да би ново АТП правило, према којем играч, уколико је повријеђен, не мора да изађе на терен (ишао би "лаки лузер") како би зарадио награду за пласман у тој рунди, морало да се примјени и на гренд слемовима који су изузетак.

Да се такво правило уведе и на Вимблдону сложили су се и Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Извор: РТС, Танјуг