latinica  ћирилица
15/07/2017 |  09:12 ⇒ 16:33 | Аутор: РТРС

Вимблдон ексклузивно на РТРС - Финале: Мугуруза-Вилијамс

На нашем програму можете пратити финални меч у конкуренцији тенисерки.
Централни терен на Вимблдону (ФОТО: imgust.com) -
Централни терен на Вимблдону (ФОТО: imgust.com)

О побједници овогодишњег Вимблдона данас одлучују Американка Венус Вилијамс и Гарбиње Мугуруза из Шпаније. Њихов меч, пратите на нашем програму. 

Америчка ветеранка Венус Вилијамс бориће се за свој шести трофеј на трећем Гренд слем турниру сезоне. За њу је ово девето финале и до сада је славила пет пута. Први пут пехар је подигла прије 17 година, а пети трофеј освојила је 2008. године. Данас ће играти против Гарбиње Мугурузе, шпанске тенисерке којој је ово друго финале Вимблдона. Прво је изгубила од Серене Вилијамс прије двије године. Венус каже да ће за тактику консултовати млађу сестру и вјерује, респектујући противницу да може до пехара.

- Да, играле смо неколико мечева. Не знам тачно колико. Никада нисмо играле на трави, и то је сигурно другачије у односу на раније мечеве. Морам да покушам да наставим да играм као на претходним мечевима. Морам да видим како игра. Стварно нисам гледала њене мечеве, чак ни овај посљедњи. Надам се најбољем у финалу – каже Вилијамсова.

Не може се рећи да је Мугуруза у улози аутсајдера, само зато што није освајала Вимблдон. Шпанска тенисерка пуна је сампоуздања, игра одлично. Пораз од Серене прије двије године, каже, добро јој је дошао, сада је искуснија. Вјерује у себе, али и одаје признање ривалки која има 37 година.

- Па, мислим да је то јако импресивно. То не може свако учинити. Знате исто тако потребна је снага вашег тијела, битан је ваш стил игре - каже Мугуруза.

- Тај резултата из финала са Сереном помогао ми је да сазнам како да боље играм на трави, јер нисам имала искуства. Било је изненађење што сам дошла у финале. Сада знам како да играм на трави. Вјерујем у себе – сигурна је она.

Подсјећамо, Венус Вилијамс и Гарбиње Мугуруза до сада су играле четири пута и Венус има три побједе, а Мугуруза се радовала само једном. Хоће ли Венус новим тријумфом исписати нову историју, постати најстарија шампионка Вимблодна или ће трофеј ипак у руке тринаест година млађој шпанској тенисерки?

Финале Вимблдона у мушкој конкуренцији, такође, можете гледати у директном преносу на РТРС- у у недјељу од 15:00 часова.

Финалисти су Швајцарац Роџер Федерер и Марин Чилић из Хрватске.