latinica  ћирилица
28/07/2017 |  16:23 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

Српски ватерполисти: Да "преболимо" пораз и освојимо бронзу

Најбољи српски ватерполисти послије девет узастопних финала и исто толико побједа у суботу ће играти за бронзану медаљу на Свјетском првенству у Будимпешти.
Ватерполо: Србија - Хрватска - Фото: Getty Images
Ватерполо: Србија - ХрватскаФото: Getty Images

Након "непроспаване ноћи" послије пораза од Хрватске 12:11 изабраници Дејана Савића за наставак низа медаља бориће се против Грчке, која је у полуфиналу поражена од Мађарске 7:5.

Грци су традиционално незгодан ривал, бране бронзу из Казања, али оптимизам српском тиму улива убједљива побједа у групној фази 11:6.

"Откад сам ушао у репрезентацију ово ми је први пораз у нокаут утакмици. И ми смо људи од крви и меса. Честитам Хрватској на одличној партији, сада то треба да заборавимо и да се окренемо утакмици за треће мјесто. Они ће ући растерећени, немају шта да изгубе. Незгодни су када играју за медаљу. Против Мађара били су квалитетни и биће против нас сигурно мотивисани", изјавио је Сава Ранђеловић.

Никола Јакшић је изјавио да је, донекле, успио да се опорави од неуспјеха у дуелу са Хрватском.

"Морамо да преболимо. Окренули смо се Грцима са намјером да вратимо нашу игру коју смо изгубли против Хрватске. Ако у томе успјемо неће бити проблема. Имају одличне центре, али имамо и искуства из утакмице у групи и знамо како треба да играмо. Хоћемо да се вратимо кући са медаљом. Хвала навијачима што су и сада уз нас", додао је Јакшић.

Голман Гојко Пијетловић истиче да ће бити тешко јер се екипа физички истрошила.

"Треба да се одморимо и спремимо ментално и физички. Најважнија је ментална снага. Да будемо концентрисани и да искористимо шансе. Не смијемо да уђемо у њихов ритам. Пораз сада не анализирам, остаје за другу прилику. Никад не гледам иза себе, али пораз од такве екипе, каква је Хрватска није трагедија, остали смо у борби за медаљу. Нама је најтеже што смо прекинули тај низ, али једном је и то морало да се догоди", поручио је Пијетловић.

Утакмица за треће мјесто и бронзану медаљу између Србије и Грчке игра се у суботу од 15 сати.

Извор: РТС (Танјуг)