latinica  ћирилица
05/08/2017 |  08:47 ⇒ 09:08 | Аутор: РТРС

Само један срећник путоваће стално око свијета с овим кофером (ВИДЕО)

Посљедњих година било је много различитих послова "из снова" који спајају рад и путовање, али ово је нешто посебно нарочито ако сте љубитељ вискија.
Са кофером око свијета - Фото: Screenshot/YouTube
Са кофером око свијетаФото: Screenshot/YouTube

Позната шкотска дестилерија је најавила да ће повести три кандидата за посао на 10-одневни пут око свијета и то само због интервјуа за посао.

Компанија "Grant’s Whisk" тражи глобалног амбасадора бренда и да би га нашла, три најбоља кандидата ће бити поведена на пут око свијета од Колумбије до Пољске и од Индије до Јужне Африке. Са собим ће понијети кофер пун вискија "како би у њему уживали са пријатељима које тек треба да упознају".

Ово путовање је инспирисано путовањем Чарлса Гранта Гордона, зета оснивача компаније Вилијама Гордона, из 1909. године. Он је путовао са кофером вискија са циљем да упозна свијет са "Grant’s" вискијем, а нови бренд амбасадор би требало да 2018. године крене његовим стопама.

Прави кандидат би требало да буде "сналажљив, харизматичан, талентован, као и да гаји страст према писању, путовању и прављењу коктела. Све то ће бити провјерно на овом ултимативном тесту, на коме ће три најбоља кандидата морати да употребе своје преговарачке способности како би доживјели незаборавну авантуру са вискијем по свијету".

"Овај посао нуди слободу, путовање, независност и, наравно, добру плату! Жељели смо да интервју покаже кандидатима узбуђење и изазов овог посла", рекао је Оливер Диксон, глобални директор бренда.