X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
09/09/2017 |  17:25 ⇒ 10/09/2017 | 09:02 | Аутор: РТРС

Додик: Све што предложи СДС штетно је за Српску (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је све што предложи СДС на нивоу БиХ сумњиво и штетно за Републику Српску, па тако и посљедња дешавања у вези са Централном банком БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

То је у функцији да се ојача њен отклон од Републике Српске, а не у функцији да се одговорност Централне банке стави у функцију и Српске и то је оно што СДС ради", рекао је Додик у Бијељини гдје учествује на Савјетовању СНСД-а.

Он је додао да је то "највидљивији примјер издаје дугорочних, стратешких интереса Републике Српске које ради СДС у функцији јачања одговорности на нивоу БиХ и отклона од Репулике Српске".

Додик је истакао да ће бити спреман да разговара о враћању на раније уређење Централне банке и да се њена добит дијели ентитетима, а не да иде на рачун буџета БиХ, те да ће подржати сваку такву идеју.

"Централна банка је заједника институција два ентитета и они који су промијенили ту суштину и отели новац ентитема давно су од Централне банке направили ово што је данас и та врста независности коју неко промовише не постоји нигдје на свијету", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, најбоље би било да се врати првобитно уређење Централне банке, чији је оснивач и Република Српска.

"Високи представници су ранијих година Републици Српској безочно отели право на власништво и новац који смо уложили у Централну банку, али то је право које не умире и ми чекамо прилику да то питање поставимо на дневни ред", поручио је Додик.

Извор: РТРС, СРНА