latinica  ћирилица
08/11/2017 |  08:02 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

На дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, у тунелу Каловита брда, саобраћај је потпуно обустављен због санационих радова, а у функцији је обилазница у непосредној близини тунела, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Получасовне обуставе саобраћаја уз 10 минута пропуштања возила због деминирања терена биће на снази до краја мјесеца на магистралном путу Брчко-Бијељина, насеље Гредице, од 8.00 до 16.00 часова.

Режим получасовне обуставе саобраћаја и 15 минута пропуштања возила активан је на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, од 8.00 до 16.00 часова, те на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, подручје Добоја, од 8.00 до 18.00 часова.

Краће обуставе саобраћаја због минерских радова могуће су и на магистралном путу Шићки Брод-Сребреник, код мјеста Потпећ /Орлова клисура/, од 11.00 до 15.00 часова.

У Брчко дистрикту у току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али је и даље саобраћај теретних возила преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

Од 8.00 до 15.00 часова због радова на регионалном путу Вршани-Рача, у рејону насељених мјеста Батковић и Остојићево, потпуно ће бити обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

Стручне екипе Ауто-мото савеза Републике Српске данас ће, у оквиру кампање "Безбједна вожња у зимским условима 2017" која траје до 24. новембра, у Новом Граду /АМД "Уна"/ од 9.00 до 11.00 часова и у Приједору /АМД "Приједор"/ од 13.00 до 15.00 часова бесплатно контролисати исправност возила у зимским условима /дубину газећег слоја пнеуматика, кочиони и управљачки систем, квалитет расхладне и кочионе течности у возилу, свјетлосигналне уређаје, амортизере, ауто-гас инсталације и неопходну опрему која мора да се налази у возилу/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА