latinica  ћирилица
08/11/2017 |  08:22 ⇒ 08:31 | Аутор: РТРС

Француска продала пет борбених авиона Аргентини

Француска је продала пет кориштених борбених авиона "супер етендар" Аргентини, која посједује застарјелу војну флоту и која ће организовати велике међународне догађаје у наредних неколико година, изјавио је француски амбасадор у Буенос Ајресу Пјер Анри Гинар.
Борбени авиони "супер етендар" (Фото: https://www.google.ba) -
Борбени авиони "супер етендар" (Фото: https://www.google.ba)


Он је рекао да је продаја авиона уговорена током разговора о продаји четири брода француске компаније за бродоградњу ДЦНС.

"Продали смо пет борбених авиона 'супер етендар' Аргентини, који јесу стари, али су њима важни", рекао је Гинар и додао да је цијена авиона симболична, јер нису нови.

Гинар је додао да ће авиони омогућити Аргентини да посједује оперативне авионе пред самит "Групе 20", који ће се у овој земљи одржати крајем идуће године.

Буенос Ајрес ће, такође, бити домаћин Конференције министара Свјетске трговинске организације у децембру, као и Олимпијских игара за младе идуће године.

Из аргентинског Министарства одбране нису коментарисали сарадњу са француским произвођачем, а локални медији су пренијели да би уговор који је потписан могао бити у вриједности од око 12 милиона евра.

Извор: Срна