latinica  ћирилица
08/11/2017 |  09:22 ⇒ 10:47 | Аутор: РТРС

Радојичић уручио уговоре о додјели градских субвенција

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, уручио је данас уговоре о додјели подстицајних средстава намијењених за набавку основних средстава, преквалификацију и сертификацију. Подстицаје је добило 37 привредника, а из буџета је издвојено око 450.000 KM, саопштено је из Градске управе.
Бањалука, подстицаји за запошљавање - Фото: РТРС
Бањалука, подстицаји за запошљавањеФото: РТРС

Како је рекао Радојичић, за све линије подршке било је више пријављених субјеката него што је додијељено средстава, а посебно за прву линију, за коју је било вишеструко већи број пријављених него што је било средстава на располагању. Код остале двије, сви пријављени су успјели остварити право на субвенције. 

- Надам се да ће то омогућити не само помоћ привреди, већ и оно што је основни смисао ових субвенција, а то је подстицај запошљавању. Са јучерашњим предузетничким и овим данашњим субвенцијама, то ће бити више од 100 нових радних мјеста у Бањој Луци – нагласио је Радојичић.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић казао је да је циљ градских подстицаја оспособљавање наших, већ препознатљивих, предузећа која имају своје тржиште, своје производе да се технолошки додатно оспособе, а крајњи циљ је да запосле нове раднике.

- Тако је био и конципиран програма и сам правлиник додјеле субвенција. У апликацијама смо оцјењивали бизнис планове који су показали да ће та предузећа радити дугорочно, да ће унапређивати своју производњу, квалитет својих производа и запошљавати нове раднике – закључио је Комљеновић.

Недељко Кустурић власник фирме „Природно биље“ рекао је да је његов пројекат био прелазак на нови енергент, обновљиве изворе енергије и кориштење био масе.

- Наше друштво једину шансу има у стварању нове вриједности, а њу ствара производња и услуга. Мислим да је Градска управа на челу са градоначелником Радојичићем јако добро препознала ову идеју и на овој иницијативи показала и практично како то треба радити – истакао је Кустурић.

Захвалност за подршку Граду, исказао је и Миjодраг Радић из фирме "М-ауто", који је добио подстицај за основна средства и запошљавање, наводи се у саопштењу.