latinica  ћирилица
08/11/2017 |  10:28 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Почела изградња канализационе мреже у двије улице на Старчевици

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, озваничио је данас почетак изградње канализационе мреже у улицама Слободана Дубочанина и Косте Јарића, у насељу Старчевица.
Изградња канализационе мреже (Фото: http://www.banjaluka.rs.ba) -
Изградња канализационе мреже (Фото: http://www.banjaluka.rs.ba)

Ријеч је о фекалној канализацији у овим улицама, и то у два крака. Један крак, дужине 460 метара, прикључује се на постојећу канализацију у Улици Слободана Дубочанина. Други крак, у дужини од 555 метара, биће прикључен на постојећу канализацију у Улици Косте Јарића. Изградњом оба крака, на канализацију ће бити прикључено око 50 домаћинстава из ових улица, саопштено је из Градске управе.

- Ово је био један од хроничних и најважнијих проблема на Старчевици. Биће изграђено око један километар канализационе мреже у ове двије улице. Вриједност радова је око 200.000 КМ и ово је један од највећих пројеката у области изградње канализационе мреже на подручју града. На овај начин, ријешиће се један од приоритета највеће мјесне заједнице у Бањој Луци – рекао је градоначелник Радојичић у изјави новинарима.

Он је додао да је тренутно у току фаза планирања за 2018. годину, а крајем децембра требало би да буду усвојени годишњи планове за саобраћај и комуналну инфраструктуру, а на основу приоритета које ће доставити савјети мјесних заједница.