latinica  ћирилица
08/11/2017 |  10:36 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

"Фејсбук" и "Твитер" час градоначелника Бањалуке

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је у оквиру "`Фејсбук` и `Твитер` часа" одговорио на неколико стотина питања суграђана у вези са функционисањем града, међу којима су доминирали она о инфраструктурним проблемима.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Једночасовно дружење на најпопуларнијим друштвеним мрежама, организовано поводом прве године од Радојичићевог преузимања дужности градоначелника, изазвало је велико интересовање Бањалучана, што доказује податак да је само путем "Фејсбука" пристигло више од 260 питања, саопштено је из Градске управе.

Осим инфраструктуре, било је и много питања о функционисању система градског гријања.

Радојичић је рекао да је ова акција на друштвеним мрежама спроведена и због обећања из предизборне кампање, кад је најавио да ће наставити са праксом да са грађанима активно комуницира на друштвеним мрежама.

"Много људи користи `Фејсбук` или `Твитер`, што је било видљиво и данас, с обзиром на то да је било много порука које нисам могао ни отворити. Како се могло видјети. Највећи број питања односио се, махом, на комуналне проблеме, типа - када ће који пут бити изграђен, водовод, канализација, струја..." навео је Радојичић.

Он је нагласио да су градске власти у фази планирања радова за идућу годину, истичући да од градских служби захтијева да се у сваком дијелу града рјешава по неки од проблема, без обзира на то да ли је ријеч о води, вртићу, школи или нечем другом.

Радојичић је навео да је чињеница да сви дијелови града нису у истим проблемима јер су се нека насеља у претходном периоду више развијала, док су нека, попут Мотика, Шарговца, Куљана и Пријечана, биљежила нагли раст становништва.

"У овим мјесним заједницама је насељено на хиљаде људи, што није пратила неопходна инфраструктура, попут водовода, канализације и расвјете. С друге стране, имамо и подручја, попут Бронзаног Мајдана, гдје живи мали број становника, али које има веома лошу инфраструктуру. На све њих морамо мислити", рекао је Радојичић.

Извор: РТРС/СРНА