latinica  ћирилица
08/11/2017 |  11:10 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Фоча добила модеран биоскоп-мултиплекс

Након Бања Луке, Приједора и Андрићграда, и Фоча је добила модерни бисокоп - мултиплекс који ће се састојати од три сале – једне велике и двије мање са 255 мјеста у Центру за културу и информисање.
Биоскоп у Фочи - Фото: РТРС
Биоскоп у ФочиФото: РТРС

Пројекцијом филма „Сјећаш ли се Доли Бел“ од 16 часова у Фочи свечано ће бити отворена велика сала Биоскопа “Доли бел” са 175 сједишта и модерном аудио-видео опремом као и у свјетским центрима за пројекције филмова, а улаз је бесплатан.

Свечаном отварању, како је најављено, присуствоваће Милорад Додик предсједник Републике Српске и режисер Емир Кустурица.

Филмови ће бити приказивани свакодневно у у два термина од 18 и 20 часова, а публика ће имати прилику да прати најновија филмска остварења по цијени од четири марке.

Мултиплекс у Фочи

На спрату Центра за културу и информисање ускоро ће бити опремљене и двије сале мултиплекса “Доли Бел” са 50 односно 30 мјеста.Укупна вриједност инвестиције је 1.200.000 марака.

Биоскоп је резултат договора који су у априлу постигли представници Центра за културу и информисање и Општине Фоча са прослављеним српским режисером Емиром Кустурицом и предузећем “Лотика.

Простор је Предузећу “Лотика” дат на десетогодишње коришћење уз могућност продужења уговора за додатних пет или десет година. Центар за културу и информисање Фоча ће моћи да користи сале мултиплекса за своју сценску дјелатност.