latinica  ћирилица
08/11/2017 |  13:45 | Аутор: РТРС

Човић очекује подршку Аустралије за приступање БиХ СТО

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић у Мелбурну је информисао делегацију Парламента Савезне државе Викторије о напретку БиХ када је ријеч о евроатлантским интеграцијама, те о очекивањима аустралијске подршке приступању БиХ Свјетској трговинској организацији.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Посљедњег дана радне посјете Аустралији, Човић је са саговорницима, које је предводио предсједник Парламента Брус Аткинсон, разговарао о односима БиХ и Аустралије, за које је усаглашено да су добри, али да постоји простор за унапређење, нарочито у подручјима образовања и туризма.

Делегат Парламента Викторије, поријеклом из БиХ, Инга Пеулић истакла је да је ова посјета додатно приближила двије земље, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић се сусрео и са делегацијом Универзитета Мелбурн, коју је предводио професор Машинског факултета Иван Марушић, са којом је разговарао о размјени образовних искустава и успостављању сарадње овог универзитета са универзитетима у БиХ.

Он је истакао да академска заједница БиХ жели да пружи својим студентима додатне могућности образовања и ширења видика, те да сматра да би сарадња са Универзитетом у Мелбурну, једним од најпризнатијих у свијету, била изврсна прилика за то.

Извор: СРНА