latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:18 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Папа опоменуо бискупе и вјернике да за вријеме молитве оставе телефоне

Папа Фрањо опоменуо је данас бискупе, свештенике и ходочаснике да оставе своје мобилне телефоне и рекао да је миса вријеме за молитву, а не за сликање.

"У једном тренутку свештеник који води церемонију каже - `Уздигните своја срца`, а не - `Уздигните своје мобилне телефоне и сликајте`", рекао је папа у редовном седмичном обраћању вјерницима на Тргу Светог Петра у Ватикану.

Папа Фрањо је додао да види "много подигнутих телефона" када води мису на отвореном или у базилици и да то раде "не само вјерници, него и свештеници и бискупи", пренио је АФП.

Поглавар Римокатоличке цркве има 14 милиона пратилаца на свом налогу на "Твитеру", на који се често постављају слике поглавара Католичке цркве са одушевљеним младим ходочасницима.

Он је у фебруару позвао младе да оставе своје мобилне телефоне док су за породичном трпезом и упозорио да одумирање директне конверзације лицем у лице може да има тешке посљедице по друштво и да, чак, узрокује рат.

Папа је рекао да су интернет, друштвене мреже и СМС поруке "Божији дар" и да их треба користити мудро. Он је покушао да увјери младе да замијене своје паметне телефоне џепним издањима Библије.

Извор: Срна