latinica  ћирилица
08/11/2017 |  15:59 ⇒ 16:00 | Аутор: РТРС

"Бацили 38 милиона и пустили најбољег везисту?!"

Некадашњи асистент Челсија Реј Вилкинс придружио се бројним критикама на рачун бившег клуба због продаје српског фудбалера Немање Матића у Манчестер јунајтед.
Немања Матић - Фото: klix.ba
Немања МатићФото: klix.ba

Вилкинс је поручио да не може да вјерује да је такав потез направила управа Плаваца.

Матић је љетос за 45 милиона евра као најскупље плаћени српски фудбалер икада прешао на Олд Трафорд и одмах све одушевио партијама за Јунајтед.

"Продаја Матића у Јунајтед је асполутно велика штета, тако нешто није смјело да се догоди. Матић прави разлику између побједничког Јунајтеда и оног који је губио ове године", рекао је Вилкинс за Би-Би-Си.

Дугогодишњи асистент и фудбалер Челсија, једно вријеме и привремени менаџер, сматра и да Матићева замјена није достојна у виду Тиемуеа Бакајока из Монака.

"Чалобах је отишао у Вотфорд за седам милиона евра и не могу да видим разлику између њега и Бакајока који је плаћен 45 милиона. Бачено је 38 милиона евра, а Челси је продао најбољег дефанзивног везисту великом ривалу. Нестварно дјелује", закључио је Вилкинс.

Матић је у два мандата био фудбалер лондонског клуба, од 2009. до 2011. и од јануара 2014. до 2017. године, освојивши двије титуле Премијер лиге, ФА куп и Лига куп.

Извор: Б92