latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:30 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Динамика изградње болнице у И. Сарајеву и боља од очекиване (ВИДЕО)

Захваљујући добром времену, изградња болнице у Источном Сарајеву корак је испред предвиђене динамике. Дугови ову здравствену установу и даље оптерећују, али су на годишњем нивоу сведени на мање од милион марака.
Изградња болнице у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Изградња болнице у Источном СарајевуФото: РТРС

До 15. децембра болница би требало да буде под кровом. Ако се план оствари, током зиме, у објекту ће моћи изводити завршне радове.

"Овај објекат је 10.500 метара квадратних, граде се два блока, која су повезана међусобно, али и са недавно изграђеним поликлиничким блоком", истакла је министрица за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Сребренка Голић и додала да је радује што је на овом захтјевном објекту који се гради по свјетским стандардима ангажована домаћа грађевинска оператива.

Из Фонда здравственог осигурања недавно је овој болници уплаћено 200.000 марака за враћање дугова.

Министар здравља и социјалне заштите Српске, Драган Богданић изјавио је да му је задовољство што је поново на градилишту нове болнице, истичући да се види значајан напредак у изградњи и да се у појединим дијеловима дошло и до завршне етаже.

Он је нагласио да су, осим добрих извођача, послужили и добри временски услови, као и да ће током наредних мјесец дана бити завршени груби грађевински радови.

"Ово је значајан пројекат за Сарајевско-романијску регију, а пацијенти и здравствени радници свједоци су доброг напретка", рекао је Богданић и додао да су сада разбијене све сумње да ће ова регија добити нову болницу.

На питања о ситуацији у домовима здравља у Власеници и Хан Пијеску, министар Богданић каже да одговорност требају преузети и локалне власти.

Богданић је подсјетио да Влада Српске финансира пројекат изградње Болнице Источно Сарајево, за шта ће бити издвојено више од 50 милиона марака.